Dirigent

Hans Jansen studeerde koordirectie bij Jan Eelkema en kerkmuziek bij Barend Schuurman aan het Rotterdams Conservatorium en orgel bij Gerard Akkerhuis.

Behalve van het Haags Kleinkoor is hij dirigent van Kamerkoor Musica Sacra, het Haags Kerkmuziek Ensemble, het Luthers Projectkoor en de Schola Cantorum Gregoriana. Daarnaast is hij cantor-organist van de Lutherse Kerk te Schiedam en was hij tot 2016 cantor van de Kloosterkerk in Den Haag. Hij is lid van de Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek en redacteur van het door deze werkgroep uitgegeven tijdschrift Musica Sacra.

Als componist schrijft Hans Jansen vooral veel liturgische werken voor koor, maar hij componeert ook grotere werken, zoals zijn Psalmendrieluik (1997), Johannes Passion (2000), Requiem (2003), Mattheus Passion (2006), Te Deum (2007) en Petrus Passie (2008), het oratorium Forty (2008), Concert voor orgel, koor en solisten (2009) en zijn Stabat Mater (2014). Een aantal van zijn werken is ook op CD gezet.

Bij zijn 40-jarig jubileum als kerkmusicus in november 2012 zongen al zijn koren gezamenlijk zijn werk 'Nathan der Weise'.

Voor ons Kerstconcert  in 2015 componeerde hij speciaal voor het Haags Kleinkoor zijn "O Magnum Mysterium". Tijdens ons Kerstconcert in 2016 zongen wij zijn "Maria Cantate".

Bij al zijn activiteiten staat voor Hans de muziek zelf centraal, de muziek die de teksten iedere keer tot leven kan laten komen.

Bezoek de website van Hans Jansen