Wat hebben we gedaan

2022

 

Op 10 februari konden we voor het eerst repeteren.

Zo waren we nog op tijd voor een goede voorbereiding voor ons optreden in de Zondagmatinee van de Abdijkerk op zondag 20 maart. We zongen ingetogen koormuziek in de passietijd. Volgens onze dirigent: 'bij ieder motet leek het of de muziek werd opgetild naar hogere sferen'. 


Inmiddels is het een traditie om de laatste donderdag voor de koorvakantie af te sluiten met een Zomeravond, die dit jaar op 23 juni viel. Een informele avond met zang van het koor als geheel en daarnaast terzetten, duetten en solo's door diverse koorleden. Na afloop gezellig napraten met een hapje en een drankje. Mooi dat dat ook weer kon. 


We waren al in het voorjaar begonnen met de voorbereidingen en op 16 oktober was het dan zover: Jubileumconcert Hans Jansen 50 jaar kerkmusicus. Samen met de projectkoren van Hans zongen we dubbelkorige werken van Bach en Schütz, a capella werken van Hans zelf en als klap op de vuurpijl zijn Confitebur Domine. 


In diezelfde Lutherse Kerk zongen we motetten en madrigalen tijdens het Korenfestival op zaterdag 29 oktober. Afwisselende optredens van 7 koren. 

Onze studiedag ter voorbereiding op het kerstconcert was op zaterdag 12 november. Met taart en een lekkere lunch vierden we ook ons 45 jarig bestaan. Zo was deze dag een mooie mengeling van gezelligheid en opperste concentratie op de muziek. 


Op zondag 11 december lieten we het resultaat van deze voorbereiding horen tijdens het kerstconcert 'Puer Natus in Bethlehem'. Met de volgende reacties op Facebook als resultaat: 

‘Ik heb erg genoten vanmiddag. Zowel van verrassende en prachtige muziek als de smakelijke lekkernijen na afloop. Mooie opmaat naar de kerst. Fijne dagen alvast!’

‘We hebben genoten!’

‘Prachtig concert, bedankt.‘

 


Na het kerstconcert droegen we in diverse ziekenhuizen en woonzorgcentra met christmas carols bij aan een mooie kerstsfeer. 2021

Gedurende de eerste helft van het jaar was het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk te repeteren, zodat we ook niet konden optreden. 

 

Wel hebben we vanaf april in kleine groepjes van steeds 3 koorleden terzetten gezongen. Gelukkig konden we in augustus weer als heel koor aan de slag, met als belangrijke uitdaging: zingen in een opstelling met 1,5 meter tussen de zangers en in zigzag patroon. 

Dat ging zo goed dat we in september weer publiek konden uitnodigen. Op 30 september boden we onder de titel ‘Daar zijn we weer’ in de Noorderkerk een mooi en afwisselend programma. 


Het hele najaar lukte het door te gaan met repeteren, wel steeds aangepast aan de geldende maatregelen. Die maakten het ook net mogelijk om op 12 december het Kerstconcert met als thema 'In dulci jubilo' te geven. 

 

In de Lutherse Kerk was plaats voor 75 bezoekers en alle stoelen waren uitverkocht. Na afloop kregen we enthousiaste reacties:  

 


 

“k was gelukkig op tijd! Echt genoten van begin tot eind. Top! Perfect en gezellig geregeld. En mooi om zo in de kerststemming te komen.”

 “Prachtig concert, mooi afwisselend” “Mooi concert, mooi geheel”

 


 

“Ik heb er van genoten, jullie zongen de sterren van de hemel”

“Het was geweldig goed georganiseerd en een heel mooi concert! Dank je wel!” 

 


Normaal volgt na het kerstconcert een serie optredens in woonzorgcentra, ziekenhuizen, in de aula van de begraafplaats Oud Eik en Duinen en in de Dorpskerk van Kethel. Hier bleef alleen buiten zingen bij De Thuishaven van over. Zo konden we ongeveer 60 bewoners van het verpleeghuis en de aanleunwoningen (en onszelf) een mooi moment bezorgen.  

2020

Door de coronamaatregelen vanaf 15 maart moesten de repetities en optredens uit de agenda. 

 

Pas op 27 augustus konden we weer repeteren. Op 1,5 meter van elkaar in een zigzagpatroon. Gelukkig is de Noorderkerk een grote ruimte, met genoeg ventilatie. 

Op zondag 27 september konden weer eens aan anderen laten horen hoe het Haags Kleinkoor klinkt. We zongen in de tuin van woonzorgcentrum Tabitha afwisselend liederen en mottetten. 


Het bleef helaas bij dit ene optreden. Ook in de kerstperiode was het niet mogelijk te zingen. Dus in 2020 geen kerstconcert, geen Avondmuziek in de mooie kerk van Kethel en geen optredens in woonzorgcentra en ziekenhuizen. 


2019

Op 16 maart het eerste optreden van het jaar. Net als vorig jaar tijdens de dienst in Woonzorgpark Loosduinen.  

Op 17 maart in de Messiaskerk in Wassenaar en op 24 maart in Maranathakerk in Den Haag zongen we een programma passend in de 40-dagentijd.  Allebei bijzondere ruimtes met een mooie akoestiek en aandachtige luisteraars. 


Op 11 mei zongen we bij het Open Podium Archipel in het Elisabeth Vreedehuis een programma met afwisselend kerkelijke en wereldlijke nummers. 

Op 20 juni nodigden we op de laatste repetitieavond onze trouwe schare bezoekers en nieuwkomers uit om het einde van het seizoen te vieren. Het werd een bijna midzomeravond vol koor- en solozang en diverse instrumenten. Met na afloop een gezellige nazit met lekker eten en drinken. De volgende dag op Facebook deze reactie van een van de bezoekers: 'Het was een mooie avond! Het HKK zong verfijnd en expressief.' Dan ga je wel vrolijk de zomer in!


Op 28 september een fantastisch resultaat tijdens het Korenfestival in de Lutherse Kerk. Met Sander van den Houten op het orgel zongen we de Psalm 42 van Mendelssohn zoals we die nog nooit gezongen hebben. Niet alleen wijzelf hadden kippenvel, ook het publiek liet ons weten dat we ze mee hadden gesleept. 


In een met kaarsen verlichte Abdijkerk zongen we op 15 december met als thema 'Das neugeborne Kindelein'. Een paar reacties van de aanwezigen: ‘Wat hebben jullie mooi gezongen. Zo zuiver ook!' - ‘Een echte eenheid en prachtige samenklank' -

‘Knap hoor, met zo’n klein koor, zulke muziek ten gehore brengen.’

 


Een week later zongen we op 22 december in de Dorpskerk van Kethel voor de tweede keer de Ceremony of Lessons and Carols. 

 

Daarnaast brachten we kerstsfeer, vreugde en ontroering in 4 woonzorgcentra en 1 ziekenhuis. Koorreis Boedapest

Van 18 t/m 23 mei 2017 maakten we onze fantastische koorreis naar Boedapest. Een rijke combinatie van zingen, de stad bekijken en gezellig met elkaar samenzijn.


40 jaar Haags Kleinkoor

Met de koorreis en ons jubileumconcert vierden we in 2017 40 jaar zang- en ander plezier. Vera maakte een prachtige kroniek.