Wat hebben we gedaan

2017

Op zondag 12 maart was onze eerste uitvoering van het jaar. We zongen tijdens de dienst in de Mirtekerk, met onze bas Wout als voorganger. Hij herinnerde ons aan momenten die er echt toe doen. 

Vanaf dat moment staan alle repetities in het teken van de voorbereidingen voor onze koorreis naar Boedapest en ons Jubileumconcert. 

Koorreis Boedapest

Van 18 t/m 23 mei maakten we onze fantastische koorreis naar Boedapest. Een rijke combinatie van zingen, de stad bekijken en gezellig met elkaar samenzijn.


40 jaar Haags Kleinkoor

Met de koorreis en ons jubileumconcert vieren we 40 jaar zang- en ander plezier. Vera maakte een prachtige kroniek.


Jubileumconcert

Op zaterdag 10 juni waren bijna 100 toeschouwers getuige van de feestelijke viering van ons 40-jarig jubileum in de Abdijkerk, Loosduinen. Inclusief de Haagse Wethouder van Cultuur en veel oud-leden. Muzikaal een groot succes en met een erg gezellige nazit, waarin de oud-leden konden laten horen dat ze het zingen nog niet verleerd zijn. 

Kort na het jubileumconcert brachten we zomerse klanken in het Wijndaelercentrum en sloten een mooi eerste deel van 2017 af met een borrel op het Kijkduinse strand. 

Na de zomervakantie repeteerden we intensief voor de drieslag: Korenfestival in de Lutherse Kerk, optreden in Bosch en Duin en de Parels in de Bergkerk. 


Kerstconcert 10 december Abdijkerk

Op de middag van ons kerstconcert ging het sneeuwen en werd de kerk onbereikbaar voor veel van onze luisteraars. Maar we zongen mooi!

Buiten

Binnen

   

   


Naast het kerstconcert 9 optredens. Op de begraafplaats Oud Eik en Duinen. In de Dorpskerk Kethel in Schiedam. In 2 ziekenhuizen en 5 woonzorgcentra. Met allemaal bijzondere, vaak ontroerende momenten. 


2016

 

Ons eerste optreden in 2016 was in de Palmpasendienst in de kapel van Ziekenhuis Bronovo. Daar klonken 'Les sept Paroles du Christ en Croix' van César Franck. Onder het motto 'De lustelycke mei' zongen we mei- en mariamuziek bij twee Open Podia: in de Abdijkerk in Loosduinen en in De Zalen in de Riouwstraat. In juni hebben we de bewoners van Dekkershaghe blij gemaakt met ons optreden. 

 

Na de vakantie gelijk hard aan het werk voor het Internationale Heinrich Schützfestival. En met resultaat, het werd een geweldig concert! Samen met de andere leden van het Haagse Kerkmuziek Ensemble en het Residentie Kamerkoor. Onder leiding van Hans Jansen en Jos Vermunt hebben we de muziek van Schütz, Reger en Reda laten klinken als nooit tevoren! Een geïnspireerde uitvoering. 

Op 8 oktober deden we mee aan het evenement de 'Parels van de Flora- en Faunawijken'. Drie keer 25 minuten in de mooie Bergkerk en uitstekend gezongen. 

Op zondag 11 december: het hoogtepunt van het jaar 2016. Ons kerstconcert met als thema 'Maria' in de Lutherse Kerk in Den Haag. A capella: polyfonie en carols. Begeleid door het prachtige Bätz-orgel, hobo en strijkers zongen we werken uit de barok en natuurlijk weer een indrukwekkende cantate van onze dirigent Hans Jansen. 

 

Een recordaantal van 130 bezoekers die ons tijdens de smakelijke ‘nazit’ enthousiast vertelden dat ze het een prachtig concert vonden. 


We startten onze Kerstmarathon met een optreden tijdens de gezellige middag voor ouderen in het gebouw van MN aan de Haagse Beatrixlaan. Daarna zorgcentrum Ametisthorst waar we ons bekende totaalprogramma brachten (inclusief gedicht en verhaal). 

Dezelfde avond ons debuut op de begraafplaats Oud Eik en Duinen. We werden gelijk gevraagd voor volgend jaar. Ook in Residence Haganum, Het Zamen, Swaenehove en Tabitha brachten we de kerstsfeer. Dit jaar twee ziekenhuizen: Westeinde en Bronovo. 

 

Met ons traditionele optreden in Kethel bezorgden we weer veel mensen een mooie avond. En we zingen zelf graag in dit mooie kerkje. 


 

2015

 

Op 21 februari gingen we met een speciaal doel naar de Dorpskerk in Kethel. In deze sfeervolle omgeving hadden we onze studiedag, waarvoor onze dirigent als speciaal thema: maat en ritme had uitgezocht. Leerzaam, gezellig en met een smakelijke rijsttafel als afsluiting. Op 12 maart zongen we in Hoge Veld, waar we de bijzondere ervaring hadden dat je in een verzorgingstehuis ook teveel akoestiek kunt hebben. Op 31 mei mochten we het publiek in de kapel van Bronovo een mooie middag bezorgen.

Het festival Give Peace a Voice op 19 september gaf ons de gelegenheid in een groot koor te zingen. Zingen over vrede op de muziek van Schütz, Mendelssohn en Vasks was een bijzondere belevenis.

 

Voor de kerst hadden we als thema uitgekozen 'O Magnum Mysterium'. En toen bleek weer hoe geweldig het is dat onze dirigent ook een begenadigd componist is. Zijn Magnum Mysterium met harpbegeleiding maakte op de bezoekers van ons concert veel indruk. Het concert was een fantastische start van onze kerstperiode. We bezongen het wonder van kerstmis ook in de Dorpkerk in Kethel. In vier ziekenhuizen en vier woonzorgcentra was de ontroering bij de koorleden soms net zo groot als bij de patiënten en bewoners. Zingen op de intensive care van Bronovo zal ons lang bijblijven.