Wat hebben we gedaan

2023

 

In de passie tijd zongen we ingetogen koormuziek. Op 19 februari in de Bonifatiuskerk in Rijswijk en op 26 februari in de Marlotkerk. Het was interessant én een uitdaging om hetzelfde programma in twee kerken met ieder een heel andere akoestiek te zingen. Reactie van een van de luisteraars: 'Prachtig begin van de dagen naar Pasen met concert van het Haags Kleinkoor tijdens Muziek in de Bonifatius.'


Op zondag 30 april zongen we in de Artiestenmis in de Carolus Borromeuskerk in Antwerpen. De reis naar Antwerpen stond niet alleen in het teken van zingen, ook van cultuur, gezelligheid en lekker eten. Een zeer geslaagd koorweekend!

Inmiddels een traditie: voor de afsluiting van het koorjaar nodigen we iedereen uit voor een ontspannen, informele avond op donderdag 22 juni met mooie muziek. Niet alleen door het hele koor, ook in solo's, duetten en terzetten, zowel zang als instrumentaal. En na afloop: gezellig samen wat drinken met zelfgemaakte lekkernijen. En ook dit jaar viel deze Zomeravond weer in de smaak. Reacties van aanwezigen: We hebben genoten! | Een mooie vrolijke ontspannen avond, dat was het! | Was een mooie muzikale avond.


2022

 

Op 10 februari konden we voor het eerst repeteren.

Zo waren we nog op tijd voor een goede voorbereiding voor ons optreden in de Zondagmatinee van de Abdijkerk op zondag 20 maart. We zongen ingetogen koormuziek in de passietijd. Volgens onze dirigent: 'bij ieder motet leek het of de muziek werd opgetild naar hogere sferen'. 


Inmiddels is het een traditie om de laatste donderdag voor de koorvakantie af te sluiten met een Zomeravond, die dit jaar op 23 juni viel. Een informele avond met zang van het koor als geheel en daarnaast terzetten, duetten en solo's door diverse koorleden. Na afloop gezellig napraten met een hapje en een drankje. Mooi dat dat ook weer kon. 


We waren al in het voorjaar begonnen met de voorbereidingen en op 16 oktober was het dan zover: Jubileumconcert Hans Jansen 50 jaar kerkmusicus. Samen met de projectkoren van Hans zongen we dubbelkorige werken van Bach en Schütz, a capella werken van Hans zelf en als klap op de vuurpijl zijn Confitebur Domine. 


In diezelfde Lutherse Kerk zongen we motetten en madrigalen tijdens het Korenfestival op zaterdag 29 oktober. Afwisselende optredens van 7 koren. 

Onze studiedag ter voorbereiding op het kerstconcert was op zaterdag 12 november. Met taart en een lekkere lunch vierden we ook ons 45 jarig bestaan. Zo was deze dag een mooie mengeling van gezelligheid en opperste concentratie op de muziek. 


Op zondag 11 december lieten we het resultaat van deze voorbereiding horen tijdens het kerstconcert 'Puer Natus in Bethlehem'. Met de volgende reacties op Facebook als resultaat: 

‘Ik heb erg genoten vanmiddag. Zowel van verrassende en prachtige muziek als de smakelijke lekkernijen na afloop. Mooie opmaat naar de kerst. Fijne dagen alvast!’

‘We hebben genoten!’

‘Prachtig concert, bedankt.‘

 


Na het kerstconcert droegen we in diverse ziekenhuizen en woonzorgcentra met christmas carols bij aan een mooie kerstsfeer.