Wat hebben we gedaan

2020

Het grote doel voor 2020 was de koorreis naar Wenen. Zingen in de mis in de Peterskirche. Maar de coronamaatregelen vanaf 15 maart gooiden roet in het eten. De koorreis staat nu voor 2021 gepland. 

 

Pas op 27 augustus konden we weer repeteren. Op 1,5 meter van elkaar in een zigzagpatroon. Gelukkig is de Noorderkerk een grote ruimte, met genoeg ventilatie. 

Op zondag 27 september konden weer eens aan anderen laten horen hoe het Haags Kleinkoor klinkt. We zongen in de tuin van woonzorgcentrum Tabitha afwisselend liederen en mottetten. 


Het bleef helaas bij dit ene optreden. Ook in de kerstperiode was het niet mogelijk te zingen. Dus in 2020 geen kerstconcert, geen Avondmuziek in de mooie kerk van Kethel en geen optredens in woonzorgcentra en ziekenhuizen. 


2019

Op 16 maart het eerste optreden van het jaar. Net als vorig jaar tijdens de dienst in Woonzorgpark Loosduinen.  

Op 17 maart in de Messiaskerk in Wassenaar en op 24 maart in Maranathakerk in Den Haag zongen we een programma passend in de 40-dagentijd.  Allebei bijzondere ruimtes met een mooie akoestiek en aandachtige luisteraars. 


Op 11 mei zongen we bij het Open Podium Archipel in het Elisabeth Vreedehuis een programma met afwisselend kerkelijke en wereldlijke nummers. 

Op 20 juni nodigden we op de laatste repetitieavond onze trouwe schare bezoekers en nieuwkomers uit om het einde van het seizoen te vieren. Het werd een bijna midzomeravond vol koor- en solozang en diverse instrumenten. Met na afloop een gezellige nazit met lekker eten en drinken. De volgende dag op Facebook deze reactie van een van de bezoekers: 'Het was een mooie avond! Het HKK zong verfijnd en expressief.' Dan ga je wel vrolijk de zomer in!


Op 28 september een fantastisch resultaat tijdens het Korenfestival in de Lutherse Kerk. Met Sander van den Houten op het orgel zongen we de Psalm 42 van Mendelssohn zoals we die nog nooit gezongen hebben. Niet alleen wijzelf hadden kippenvel, ook het publiek liet ons weten dat we ze mee hadden gesleept. 


In een met kaarsen verlichte Abdijkerk zongen we op 15 december met als thema 'Das neugeborne Kindelein'. Een paar reacties van de aanwezigen: ‘Wat hebben jullie mooi gezongen. Zo zuiver ook!' - ‘Een echte eenheid en prachtige samenklank' -

‘Knap hoor, met zo’n klein koor, zulke muziek ten gehore brengen.’

 


Een week later zongen we op 22 december in de Dorpskerk van Kethel voor de tweede keer de Ceremony of Lessons and Carols. 

 

Daarnaast brachten we kerstsfeer, vreugde en ontroering in 4 woonzorgcentra en 1 ziekenhuis. 2018

Op 10 februari het eerste optreden van het jaar. Met Wout als voorganger luisterden we de dienst in Woonzorgpark Loosduinen op met gezang onder het thema ‘Hij die de blinden weer liet zien’. Het was aanzienlijk makkelijker om in Loosduinen te komen dan op 10 december 2017. 

 

Zingen in de 40-dagentijd hadden we al een tijd niet gedaan. De Bethel Muziek Matinee had ons gevraagd om rond dit thema te zingen op 11 maart. Het was vooral mooi om de Sieben Worte van Cesar Franck nog een keer te zingen. 

 

Op 28 april deden we voor het eerst mee aan de serie inloopconcerten in de Oude Kerk in Delft. Een bijzonder gebouw, vol historie. 

Vera kwam met het uitstekende idee om het seizoen op een bijzondere manier af te sluiten. En dus nodigden we aanhang en nieuwe luisteraars uit om op 21 juni met ons de Midzomeravond te vieren. Koorzang, solo, duo, trio (piano, blokfluit, dwarsfluit), kwartet, basklarinet, voordracht. Een mooi overzicht van wat het Haags Kleinkoor aan talent in huis heeft. 


September en oktober waren rijk gevuld met optredens. Twee woonzorgcentra, het Korenfestival in de Lutherse Kerk en de Parels van de Flora- en Faunawijken, waar we de opening mochten verzorgen.


Kerstconcert 'A Sound of Angels'

Op zondag 9 december zongen we in een zeer goed gevulde Abdijkerk over engelen. En het werd, om één van onze bezoekers te citeren, 'engelachtig mooi!'

 

Na afloop hebben we ons publiek ook verwend met chocolademelk, glühwein en zelf gemaakte lekkernijen. 


Na het kerstconcert 9 optredens. We brachten muziek en kerstsfeer in 2 ziekenhuizen en 6 woonzorgcentra. En tussendoor ook tijd voor een gezellig samenzijn. In de Dorpskerk Kethel in Schiedam was de opzet veranderd: voor het eerst een Festival of Lessons and Carols. 2017

 

Koorreis Boedapest

Van 18 t/m 23 mei maakten we onze fantastische koorreis naar Boedapest. Een rijke combinatie van zingen, de stad bekijken en gezellig met elkaar samenzijn.


40 jaar Haags Kleinkoor

Met de koorreis en ons jubileumconcert vierden we 40 jaar zang- en ander plezier. Vera maakte een prachtige kroniek.