Wat hebben we gedaan

2019

Op 16 maart het eerste optreden van het jaar. Net als vorig jaar tijdens de dienst in Woonzorgpark Loosduinen.  

Op 17 maart in de Messiaskerk in Wassenaar en op 24 maart in Maranathakerk in Den Haag zongen we een programma passend in de 40-dagentijd.  Allebei bijzondere ruimtes met een mooie akoestiek en aandachtige luisteraars. 


Op 11 mei zongen we bij het Open Podium Archipel in het Elisabeth Vreedehuis een programma met afwisselend kerkelijke en wereldlijke nummers. 

Op 20 juni nodigden we op de laatste repetitieavond onze trouwe schare bezoekers en nieuwkomers uit om het einde van het seizoen te vieren. Het werd een bijna midzomeravond vol koor- en solozang en diverse instrumenten. Met na afloop een gezellige nazit met lekker eten en drinken. De volgende dag op Facebook deze reactie van een van de bezoekers: 'Het was een mooie avond! Het HKK zong verfijnd en expressief.' Dan ga je wel vrolijk de zomer in!


Op 28 september een fantastisch resultaat tijdens het Korenfestival in de Lutherse Kerk. Met Sander van den Houten op het orgel zongen we de Psalm 42 van Mendelssohn zoals we die nog nooit gezongen hebben. Niet alleen wijzelf hadden kippenvel, ook het publiek liet ons weten dat we ze mee hadden gesleept. 2018

Op 10 februari het eerste optreden van het jaar. Met Wout als voorganger luisterden we de dienst in Woonzorgpark Loosduinen op met gezang onder het thema ‘Hij die de blinden weer liet zien’. Het was aanzienlijk makkelijker om in Loosduinen te komen dan op 10 december 2017. 

 

Zingen in de 40-dagentijd hadden we al een tijd niet gedaan. De Bethel Muziek Matinee had ons gevraagd om rond dit thema te zingen op 11 maart. Het was vooral mooi om de Sieben Worte van Cesar Franck nog een keer te zingen. 

 

Op 28 april deden we voor het eerst mee aan de serie inloopconcerten in de Oude Kerk in Delft. Een bijzonder gebouw, vol historie. 

Vera kwam met het uitstekende idee om het seizoen op een bijzondere manier af te sluiten. En dus nodigden we aanhang en nieuwe luisteraars uit om op 21 juni met ons de Midzomeravond te vieren. Koorzang, solo, duo, trio (piano, blokfluit, dwarsfluit), kwartet, basklarinet, voordracht. Een mooi overzicht van wat het Haags Kleinkoor aan talent in huis heeft. 


September en oktober waren rijk gevuld met optredens. Twee woonzorgcentra, het Korenfestival in de Lutherse Kerk en de Parels van de Flora- en Faunawijken, waar we de opening mochten verzorgen.


Kerstconcert 'A Sound of Angels'

Op zondag 9 december zongen we in een zeer goed gevulde Abdijkerk over engelen. En het werd, om één van onze bezoekers te citeren, 'engelachtig mooi!'

 

Na afloop hebben we ons publiek ook verwend met chocolademelk, glühwein en zelf gemaakte lekkernijen. 


Na het kerstconcert 9 optredens. We brachten muziek en kerstsfeer in 2 ziekenhuizen en 6 woonzorgcentra. En tussendoor ook tijd voor een gezellig samenzijn. In de Dorpskerk Kethel in Schiedam was de opzet veranderd: voor het eerst een Festival of Lessons and Carols. 2017

Op zondag 12 maart was onze eerste uitvoering van het jaar. We zongen tijdens de dienst in de Mirtekerk, met onze bas Wout als voorganger. Hij herinnerde ons aan momenten die er echt toe doen. 

Vanaf dat moment staan alle repetities in het teken van de voorbereidingen voor onze koorreis naar Boedapest en ons Jubileumconcert. 

Koorreis Boedapest

Van 18 t/m 23 mei maakten we onze fantastische koorreis naar Boedapest. Een rijke combinatie van zingen, de stad bekijken en gezellig met elkaar samenzijn.


40 jaar Haags Kleinkoor

Met de koorreis en ons jubileumconcert vieren we 40 jaar zang- en ander plezier. Vera maakte een prachtige kroniek.


Jubileumconcert

Op zaterdag 10 juni waren bijna 100 toeschouwers getuige van de feestelijke viering van ons 40-jarig jubileum in de Abdijkerk, Loosduinen. Inclusief de Haagse Wethouder van Cultuur en veel oud-leden. Muzikaal een groot succes en met een erg gezellige nazit, waarin de oud-leden konden laten horen dat ze het zingen nog niet verleerd zijn. 

Kort na het jubileumconcert brachten we zomerse klanken in het Wijndaelercentrum en sloten een mooi eerste deel van 2017 af met een borrel op het Kijkduinse strand. 

Na de zomervakantie repeteerden we intensief voor de drieslag: Korenfestival in de Lutherse Kerk, optreden in Bosch en Duin en de Parels in de Bergkerk. 


Kerstconcert 10 december Abdijkerk

Op de middag van ons kerstconcert ging het sneeuwen en werd de kerk onbereikbaar voor veel van onze luisteraars. Maar we zongen mooi!

Buiten

Binnen

   

   


Naast het kerstconcert 9 optredens. Op de begraafplaats Oud Eik en Duinen. In de Dorpskerk Kethel in Schiedam. In 2 ziekenhuizen en 5 woonzorgcentra. Met allemaal bijzondere, vaak ontroerende momenten.